Blå Kors vil sætte nye standarder for genbrug med ny butik i Roskilde

  • Roskilde
  • Blå Kors
  • Detail

Blå Kors har slået dørene op for en ny, stor og præsentabel genbrugsbutik på en af de bedste placeringer i Roskilde. Ambitionen for Blå Kors’ nye genbrugsbutik i Roskilde er at sætte nye standarder for en genbrugsbutik. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet lejeaftalen af Blå Kors’ nye butikslokale på Algade 4, der var i høj kurs efter at butikslokalet havde stået tomt længe.

Den sociale hjæl­pe­or­ga­ni­sa­tion Blå Kors hjælper hjemløse, ensomme, psykisk sårbare, fattige og socialt udsatte mennesker og deres pårørende. Det sker bl.a. via overskuddet fra 54 gen­brugs­bu­tik­ker i hele landet. Det nyeste skud på stammen af gen­brugs­bu­tik­ker er i Roskilde, hvor Blå Kors har lejet det ca. 1.000 m² store butikslokale på Algade 4 og åbnet en genbrugsbutik på gågaden i Roskilde.

Jytte Jensen, funktion- og områdeleder Blå Kors Genbrug, fortæller: ”Vi er enormt glade for vores nye butik i Roskilde. Vi vil gerne åbne i de større byer og har været på udkig efter et butikslokale i Roskilde. Med vores nye genbrugsbutik og vores eksisterende familienetværk i Roskilde håber vi på at kunne skabe en synergieffekt, så vi fortsat kan hjælpe de mange mennesker, der har brug for det.”

En anden måde at tænke genbrugsbutik
Blå Kors’ nye butik i Roskilde ligger midt på gågaden i Roskilde og traditionelt set, er placeringen lidt anderledes end andre gen­brugs­bu­tik­ker, der ofte ligger i er­hvervs­om­rå­der i udkanten af byen. Men der er en mening med galskaben og placeringen, påpeger Jytte Jensen, Blå Kors:

”Det er selvfølgelig en fordel at ligge dér, hvor der dagligt er mange for­bi­pas­se­ren­de, og hvor folk tager hen, når de skal købe fx nyt tøj. Tidligere har det været svært for gen­brugs­bu­tik­ker at få plads på de større handelsstrøg, men tiden har heldigvis ændret sig og genbrugstøj er mere populært end før.”

”Vi ønsker at tænke genbrugsbutik på en anden måde end normalt. Blå Kors butikken i Roskilde fokuserer på kvalitetstøj, som bliver præsenteret ordentligt overfor vores kunder. Vi forsøger at højne standarden på tøjet ved en grundig sortering. Vi bestræber os på, at der skal være god luft mellem varerne, der sikrer et godt indeklima, og vi arbejder med farverne, så butikken fremstår så spændende og præsentabel, som mulig. Derudover vil vi have et lille udvalg af boligtekstiler og lidt til de kreative sjæle, som fx garn,” siger Jytte Jensen.

Stor interesse for butikslokalet
Butikslokalet på Algade 4 i Roskilde har stået tomt i en lang årrække, hvilket undrede Trine Mandrup, er­hvervs­rå­d­gi­ver hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Roskilde, der formidlede lejeaftalen af butikslokalet. Derfor kontaktede hun ejer af ejendommen og efter et års tid, fik hun den på hylden til udlejning.

Trine Mandrup fortæller: ”Det er en af de bedste placeringer i Roskilde by, så jeg ærgrede mig over, at sådan et markant butikslokale på gågaden skulle stå tomt. Derfor greb jeg skeen og kontaktede ejer af ejendommen, da det må være i alles interesse at få en ny lejer ind, som kan gavne bylivet i Roskilde.”

”I løbet af de første par måneder fik vi et par henvendelser og efter lidt tid, står vi med fem forskellige emner. Derfra går vi videre med to af dem, som er ’nye’ i byen og kan gavne Roskilde som helhed. Det er uvant at have flere potentielle lejere til samme butik, men det vidner også om, at det er et utroligt attraktivt lokale og ikke mindst placering. Det er altid svært at forhandle med flere lejere og der er altid nogen, der bliver skuffet. Det handler om at være så ærlig som muligt, selvom kunderne ikke ved om de er købt eller solgt før der ligger en underskrevet lejeaftale,” siger Trine Mandrup og fortsætter:

”Som helhed gik det hele godt, og vi er rigtig glade for at have fået en stor og flot genbrugsbutik ind midt i byen i Roskilde. Udlejer var meget tilfreds med forløbet og butikken blev lejet ud tæt på udbudsvilkår og næsten som den allerede stod. Så stort tillykke til Blå Kors med deres nye, flotte butik, som minder mere om Magasin og Illum end en almindelig tøjbutik.” 

City Fact

Med City Fact kan du holde dig opdateret på de seneste markedstal- og tendenser i Roskilde. 

Tilmeld dig her

National mæglervirksomhed med lokalt kendskab

Vi er Danmarks største mæg­ler­virk­som­hed og kender både de lokale, nationale og internationale markedsforhold. Derfor kan jeg hjælpe dig, uanset om du skal købe, sælge, leje eller udleje.

Trine Mandrup

Er­hvervs­rå­d­gi­ver, Cand. Merc. Jur.

tma@edc.dk20 53 32 7558 58 70 53EDC Erhverv Poul Erik Bech

EDC Erhverv Poul Erik Bech

Støden 9, 4000 Roskilde

403@edc.dk46 33 33 33