486 boliger til salg i Lemvig

I Lemvig Kommune er der hav, fjord og skov. Mod vest ligger Vesterhavet, mod nord Thyborøn Havn og Limfjorden, mod øst Danmarks største plantede skov Klosterheden, og mod syd de flade sandede jorder med søer, enge og skov. Lemvig byder på meget skøn natur, som de 22.000 indbyggere nyder godt, samtidig med at de i byen Lemvig har hyggelige shopping muligheder og masser af cafeliv. Lemvig kommune er præget af villa kvarterer, men også fritids – og sommerhusene er eftertragtede i området omkring Vesterhavet.

Vil du vide, hvad din bolig er værd

Indtast din adresse og få overblik over din boligs værdi - nemt og hurtigt

Med et kvikestimat får du nemt og hurtigt en anslået salgsværdi af din bolig. Mægleren foretager vurderingen fra butikken - så kan I altid aftale et besøg med en mere grundig gennemgang af din bolig senere.

Bestil kvikestimat

Signalement af Lemvig Kommune

Centerbyen Lemvig ligger ved Lem Vig og er omkranset af Lim­fjord­s­lan­dets grønne bakker. Det giver kommunen en fantastisk natur med mulighed for utallige fri­tidsak­ti­vi­te­ter eller blot total afslapning. Lemvig Kommune har et meget aktivt og varieret foreningsliv med mange muligheder for alle aldersklasser.

Lemvig Kommune har 22.300 indbyggere, heraf bor 7.000 i Lemvig by og 2.500 i Thyborøn. Gennemsnitligt bor der 55.000 indbyggere i landets kommuner. Kommunen dækker 508,17 km2 og ligger dermed arealmæssigt over lands­gen­nem­snit­tet på 440 km2. Populært sagt har vi her i kommunen 3 gange så god plads som gen­nem­snits­dan­ske­ren.

Ho­ve­d­er­hver­ve­ne i kommunen er landbrug, fiskeri, service- og frem­stil­lings­virk­som­hed. Kommunen har mange små og flere store moderne landbrug. Der er stor produktion af kød og mælk. Danmarks største biogasanlæg ligger i øvrigt i kommunen.

Lemvig Kommune har gymnasium, handelsskole/han­dels­gym­na­si­um, seminarium og HF i Nørre Nissum, og Thyborøn er blevet dansk fiskeris uddannelsesby. Der er endvidere seniorhøjskole og 3 efterskoler i Nørre Nissum, 1 efterskole i Lomborg, 1 idræt­s­ef­ter­sko­le i Bøvlingbjerg og 1 fi­ske­ri­ef­ter­sko­le i Thyborøn. Der er friskole i Bonnet, Bøvlingbjerg, Fabjerg og Fjaltring. Kommunen har desuden klubber for badminton, tennis, fodbold, håndbold, golf, roning, sejlads, svømning, flyvning, ridning, dykning og sportsfiskeri.

Det vil Lemvig Kommune gerne være kendt for

Havnen i Thyborøn er en stolthed i Lemvig Kommune. Den moderne havn er om­drej­nings­punk­tet, ikke bare for fi­ske­ri­ak­ti­vi­te­ter­ne, men også som hele Region Midtjyllands Nordsøhavn, hvor store mængder gods, kemikalier, grus- og stenmaterialer landes og fordeles videre rundt i landet.

Det vil Lemvig Kommune gerne vise frem

Lemvig – et smilehul i ’Bakkers og Bølgers land’. Sådan lyder en meget poetisk rammende beskrivelse fra Lemvig-digteren Thøger Larsen i 1923. Umiddelbart passer beskrivelsen på Lemvig by med de store grønne bakker og en storslået udsigt til fjord og sø – men det er også en flot og rammende overskrift for hele Lemvigegnen. Lemvig kaldes også for Vestjyllands smilehul på grund af sin smukke beliggenhed mellem høje bakker og slugter – som et smilehul i en rynket og furet kind.
Byen er – og har i århundreder været – en livlig handelsby. Antallet af butikker og vareudbud er i forhold til byens størrelse overraskende stort, og mange oplever en særlig handels- og servicekultur fra personalet i byens detail-butikker. Den hyggelige havn i Lemvig ligger desuden tæt på gågaden og er med til at gøre byen attraktiv for besøgende.

I kommunen findes også mange seværdigheder og museer fx Kystcentret i Thyborøn, Jyl­landsakva­ri­et, Lemvig Museum, Museet for Religiøs Kunst, idræts- og kulturcentre med svømmehaller, bowlingcenter og 18-hullers golfbane.